Virbališkės takas 4 Palanga, LT-00127
(0 460) 48416
info@moksleiviuklubas.lt

Šeimų išvyka „Tervetės parko paslaptys“

Moksleivių klubas vasarą pradėjo nuostabia ir įspūdinga Klubo bendruomenės kelione į Latviją, Tervetės gamtos parką. Tai tinkamiausia vieta šeimoms su vaikai. Planuoti ir organizuoti kelionę ėmėsi mūsų „Skaitmeninės fotografijos studija“ vadovė Kristina Nutautienė.
Gausioje mūsų dalyvių komandoje jauniausiam dalyviui buvo 3 metukai, o vyriausiam … net neklausėm, bet su mumis važiavo ir visas kliūtis įveikė mielos mūsų močiutės, tėveliai, mamytės, vaikučiai ir mokytojai. Taip pat smagu buvo matyti prie mūsų prisijungusias ir ukrainiečių šeimas.
Egzotinių drugelių paviljonas – tai pirma pasaka, į kurią mes patekome. Mes ne tik sužinojome apie didžiausius, ar paslaptingiausius drugelius, bet ir galėjom stebėti iš visai arti… jie skraidė visur, jie tūpė ant mūsų mums nežinant…
Pagrindinis kelionės tikslas – Tervetės pasakos parkas. Tai vieta, kur galėtum būti kelias dienas, ir vis tiek kažko nespėtum pamatyti ar išbandyti. Patogiai įrengtais takeliais, tilteliais (močiutes įsodinom į Pasakų garvežiuką) aplankėm Pasakų mišką, atrakcionų aikšteles, Nykštukų miestą. Nepabijojom nukeliauti ir į raganų bei velnių pamėgtas vieteles.
Šis parkas suformuotas pušų šile, seniausių medžių amžius siekia net 300 metų. Eidami miško motinos taku galėjome gėrėtis žydinčiomis pakalnutėmis ir Joninių laukiančiais didžiuliais paparčiais.
Radome daug objektų perkeliančių mus į senuosius laikus, primenančius, kaip gyveno mūsų protėviai. Smagu buvo užlipti ant aukščiausio Latvijos medinio apžvalgos bokšto.
Visą dieną praleidę miške, kupini įspūdžių, praėję daug kilometrų, atlaikę karštį ir nuovargį, kelionės pabaigoje užsukome į privačią Bijūnų kolekcijos ekspoziciją. Mus pasitiko įkūrėjas, mokslininkas, bijūnų augintojas, kurio kolekciją sudaro 250 įvairių rūšių bijūnai, kurie kaip tik šiuo metu žydi ir… kvepia .