Virbališkės takas 4 Palanga, LT-00127
(0 460) 48416
info@moksleiviuklubas.lt

Pradedančiųjų šachmatininkų atrankinis turnyras

Pradedančiųjų šachmatininkų atrankinis turnyras

Lapkričio 22 d. popietę jaunieji šachmatininkai susirinko PMK greitųjų šachmatų turnyre. Vaikų amžiaus neribojome. Patirties irgi mažoka, nes mūsų klubo vaikai šachmatų pamokėles lanko tik nuo rugsėjo mėnesio.
Taigi, susirinko iš viso 16 vaikų: 10 vaikų iš klubo ir 6 iš kitų Palangos mokyklų.
Varžybos vyko šveicariška sistema, 5 partijas ir laiko kontrolė – 10 min. + 5 s (ilgesnės kontrolės žaisti negalime, nes tektų žaisti visą naktį 😀).
Na , sunkokai vaikams sekėsi laikytis turnyro taisyklių: su ta pačia rankyte nuspausti laikroduką, eiti su ta figūra kurią palietei, netgi kažkas žaisdamas dainavo 😀…ir t.t. Bet buvo ir lygiųjų, ir matų, ir patų, ir negalimų ėjimų. Tai juk pradedančiųjų turnyras. Ir kas neklysta – tas ir neišmoksta.
Aiškus turnyro lyderis buvo mūsų klubo moksleivis Arnas Matulionis: užtikrintai varžovams statė matus, gal, kad turėjo palaikymo komandą – mamą? 😀
Bet svečias iš kitos mokyklos, Gabrielius Nutautas, netikėtai paskutinėje partijoje pastatė matą Arnui. (Gabrielius atsiprašė iš pianino pamokos, kad tik galėtų sulošti turnyre ir sėkmingai!)
Gabrielius tapo turnyro nugalėtoju! Arnas liko antras. Trečia vieta atiteko mūsų klubo moksleiviui Tamuliui Domantui: žaidimas ir sekėsi, ir nesisekė, bet liko prizininku. Ketvirtą vietą ir ant kulnų Domantui lipo, Markas Kurpoviesas. Jie du surinko vienodai taškų, bet Marko koeficientas buvo mažesnis. Penkta liko mūsų klubo moksleivė Marija Trofimovaitė. Šeštas – svečias iš kitos mokyklos Rytis Jančiauskas. Visi šie vaikai rungsis stipriųjų turnyre „Jaunasis Palangos šachmatininkas”. Jame dalyvaus ir dar 9 patyrę klubo šachmatininkai, jau turintys turnyrų patirtį ir šachmatais žaidžiantys ne pirmus metus.
Reikia paminėti ir kitus pradedančiųjų turnyro žaidėjus: Augustinas Lakavičius, Arūnas Smilgys, Einoras Kavaliauskas, Arijus Budrevičius, Jokūbas Daukintis, Kristijonas Grykšas, Paulina Deksnytė, Matas Troimovas, Grantas Trušinskas, Tomas Kolodzeiskis.
Ačiū vaikams už žaidimą. Ir visada smagu matyti turnyre palaikymo komandas – vaikų artimuosius!
Visi vaikai laimėjo po medalį ir po saldžią dovanėlę.
Lauksime vaikų kituose turnyruose. 🤩🥳