Virbališkės takas 4 Palanga, LT-00127
(0 460) 48416
info@moksleiviuklubas.lt

Konkursas TARMTATULIS 2021 Palangoje

Lietuvos nacionalinis kultūros centras kas dvejus metus rengia vaikų ir moksleivių – lietuvių liaudies kūrybos atlikėjų – konkursą „Tramtatulis“. Jame gali dalyvauti vaikai ir moksleiviškas jaunimas nuo 2-3 iki 18 metų, besidomintys tautosakos, muzikinio folkloro palikimu, gebantys išmokti autentiškas dainas, pasakojimus ar groti autentiškus instrumentinius kūrinius ir norintys savąja patirtimi pasidalinti konkurse su kitais gabiais vaikais. Pagrindinis tikslas – skatinti jaunąją kartą domėtis savo krašto tradicine kultūra, skleisti liaudies kūrybą, ugdyti jaunuosius dainininkus, muzikantus, pasakorius.

Šiemet konkursas skirtas vienos žymiausių pasaulio archeologių, baltų ir indoeuropiečių kultūros tyrinėtojos, archeomitologės Marijos Gimbutienės 100 metų sukakčiai paminėti.

Palangos miesto savivaldybės švietimo įstaigos „Tramtatulyje“ aktyviai dalyvauja nuo pat jo pradžios – 2003 metų ir kasmet palangiškiai tampa laureatais ir diplomantais. Konkurso ambasadorė ir globėja Palangoje yra moksleivių klubo neformaliojo švietimo mokytoja ekspertė Diana Šeduikienė.

Šiemet savo programas pristatė 7 švietimo įstaigos.

Kviečiame pasigėrėti nuostabiu koncertu Ir  pasidžiaugti jaunaisiais Palangos atlikėjais virtualiame koncerte.