Virbališkės takas 4 Palanga, LT-00127
(0 460) 48416
info@moksleiviuklubas.lt

Vaikų vasaros poilsio dienos stovykla „Atradimų vėjai” 2024 m.

Palangos moksleivių klubas kasmet vasaromis organizuoja  vaikų vasaros poilsio dienos stovyklą Palangos vaikams, kuri finansuojama Palangos miesto savivaldybės biudžeto lėšomis. Stovyklose siekiame tenkinti skirtingus vaikų poreikius, pomėgius ir ugdyti įvairius gebėjimus. (fizinį aktyvumą,  gamtamokslinį pažinimą (STEAM), kūrybinius, meninius, plėtojame socialines-emocines kompetencijas).

Stovyklos tikslas – organizuoti įdomias ir prasmingas veiklas vasaros atostogų metu, sudarant sąlygas mokinių saviraiškai, bendravimui, įsitraukimui į veiklas bei ugdant jų gebėjimus puikiai bendrauti ir bendradarbiauti.

Moksleiviai dalyvaus įvairiose edukacinėse programose, pažintiniuose, meniniuose ir kūrybiniuose užsiėmimuose,  keliaus į žygius, aktyviais ir  interaktyviais būdais susipažįns su Palanga.

2024 m. stovykloje bus organizuojamos 5 pamainos, kuriose  bus vykdomos skirtingų krypčių veiklos. Kiekvienas vaikas, galės pasirinkti sau tinkamą pamainą pagal pomėgius ir interesus.

 

SVARBU:

  • Parinkite savo vaiko interesus ir pomėgius labiausiai atitinkančią pamainą, kad būtų įdomu ir vaikui ir vadovams.
  • Vaikas gali dalyvauti (registruotis) tik vienoje stovyklos pamainoje!
  • Jūsų registracija stovykloje bus patvirtinta tik gavus dalyvio sutartį.
  • Vienoje pamainoje dalyvaus 20 dalyvių.
  • Stovykla yra nemokama, tačiau reikės įsigyti priemones užsiėmimams (apie 10 – 12 eurų) .

Viena stovyklos pamaina truks penkias darbo dienas nuo 10 val. iki 14 val.

Registracija į stovyklas bus paskelbta gegužės 20 d. 10 val. Palangos moksleivių klubo Facebook paskyroje. 

 

1 pamaina. Birželio 17 – 21 dienomis. Dramaturginė pažinimo stovykla ,,JUODA – BALTA“

Šios pamainos metu moksleiviai susipažins su šachmatų žaidimu, teatralizuos jį, mokysis vaidmenų kūrimo, viešojo kalbėjimo, drąsumo, savęs atskleidimo. Sužinos kaip veikia teatro scenos ir užkulisiai. Užsiėmimų metu stovyklautojai kurs istorijas, jas perteiks pasitelkus savo ir draugų kūnus. Pristatys performanso pasirodymą ,,Kur pradingo Karalienė?  Palangos skulptūrų parke.

Vaikų amžius –  7-11 metų. Vadovai: Milginta Palubisnkaitė, Saulius Rackevičius, Indrė Bučaitė

 

2 pamaina: Liepos 1-5 dienomis. Sužinok. Išbandyk. Patirk.

Šioje pamainoje moksleiviai išbandys kūrybines veiklas, susipažins su komandinio darbo ypatumais. Kiekviena diena turės savo tematiką. Programos metu dėmesys bus skiriamas gamtos pažinimui, kūrybiškumui ugdyti, fiziniam aktyvumui. Vaikai sužinos vėjo, vandens ir žemės savybes bei paslaptis, per praktines veiklas ir išvykas susipažins su augalų ir gyvūnų pasauliu. Kiekviena diena prasidės/baigsis jogos pratimais. Dirbantys pedagogai sudomins įvairiomis veiklomis, ugdys socialines emocines kompetencijas ir neleis nuobodžiauti.

Vaikų amžius –  7-11 metų. Vadovai: Daiva Sangavičienė, Diana Ralauskienė, Kristina Nutautienė

 

3 pamaina: Liepos 1-5 dienomis. STEAM. Pasaulio švyturiai. 

STEAM pamainoje moksleiviai susipažins su Lietuvos ir Pasaulio švyturiais, sužinos jų reikšmę. Veiklų laboratorijoje ir robotikos studijoje metu stovyklautojai konstruos, statys bei kurs naujus inžinerinius projektus, atliks įvairias komandines užduotis bei bandymus, aktyviai leis laiką.

Vaikų amžius – 7-11 metų. Vadovai: Raimonda Aleksandravičienė, Rasa Tamošiūnė, Žilvinas Kažys

Svarbu: šios stovyklos metu būtina turėti tvarkingus dviračius, šalmus, liemenes.

 

4 pamaina: Liepos 8-12 dienomis. Life Hacks – išgyvenimo triukų stovykla. 

Šioje pamainoje vaikai girdės ir pažins anglų, lietuvių, ispanų, portugalų, ukrainiečių kalbas. Stovyklautojai  mokysis, kaip paprastai ir išradingai spręsti įvairias problemas. Įgis praktinių įgūdžių, reikalingų lengvai įveikti sudėtingus kasdienio gyvenimo sunkumus. Praktinių užsiėmimų metu mokiniai lavins kritinį mąstymą, problemų sprendimo ir sprendimų priėmimo įgūdžius, susipažins su komandinio darbo subtilybėmis. Kiekviena pamainos diena turės savo temas, o vadovai vaikus įtrauks smagias  ir įdomias veiklas, ugdys jų komunikacines bei socialines-emocines kompetencijas.

Vaikų amžius – 7-11 metų. Vadovai:  Maria Rossana Laurino Barizoni, Svitlana Burba, Flavia Adolfo Santos

 

5 pamaina: Rugpjūčio 12-16 dienomis. Gamtos namai.

Skautų stovykla bus ypatinga patirtis, skirta jauniems Palangos miesto moksleiviams nuo 8 iki 13 metų. Šios stovyklos programa subalansuota, apimanti įvairias veiklas, kurios skatins fizinį aktyvumą, pažintį su gamta, kūrybiškumą ir komandinį darbą. Metodinių veiklų metu stovyklautojai turės galimybę susipažinti su skautiškomis vertybėmis, mokytis išgyventi lauke, dirbti komandoje ir ugdyti praktinius įgūdžius. Be to, moksleiviai įgyvendins įvairius gamtos projektus, lankysis gamtos takais, mokysis gyvenimo lauke subtilybių ir gerų žemės priežiūros praktikų. Kūrybiškumo ir socialinių įgūdžių ugdymui numatytos teminės dirbtuvės, kūrybiniai užsiėmimai ir žaidimai, kurie skatins vaikus eksperimentuoti ir bendradarbiauti su kitais stovyklautojais. Kiekviena diena stovykloje bus pilna įvairių nuotykių ir iššūkių, o stovyklos vadovai užtikrins saugią, įdomią ir įkvepiančią aplinką visiems dalyviams.

Vaikų amžius – 8-13 metų. Vadovai: Vadovai: Jurgita Paškevičienė, Lina Giedrienė